torsdag 17. januar 2013

Referat FAU møte 15 januar 2013


Referat FAU møte – Rosseland Skole
Dato; Tirsdag 15. januar 2013
Tid; Kl. 17.30 – 19.00

 

Tilstede:  Turid Andersen , Marianne Gauslå Liestøl, Ragnar Nøding (rektor),  Trine Mofjell,   Martha Finsådal,  Petter Staal, Mariann Hagen,  Ellen Olsen,  Steffen Nilsen, Vibeke Bals Borge Håverstad, Ida Nilsen og Mona Bøthner.

 

Fraværende; Jan Andreassen, Solveig Simonsen og Kjetil Nilsen.

 

 
Sak
Frist
Ansvarlig
1.
Nytt fra skolen 
Rektor informerer:
1.       Lavoen har falt sammen. Personen som laget den kan fikse den men skolen er avhengig av hjelp til å ta den ned og bringe den til reparasjon, samt bringe den tilbake og sette den opp. Dette må tas tak i når det blir mildere i været.
 
 
 
Alle
 
2.       Rektor har blitt tipset fra en annen skole om et system hvor hver klasse har sitt eget ansvarsområde og spør om det kan være noe for Rosseland skole. Vil komme tilbake til det når han har mottatt mer informasjon.
 
Rektor
 
3.       Det oppstod en stor vannlekkasje på toalettene ute i desember 2012. Det forventes at toalettene kan tas i bruk igjen ila 1-2 uker.
 
Info
 
4.       Skolen er godt fornøyd med markeringen av 40 års jubileet.
 
Info
 
5.       En del elever går på Rosseland skole uten at de sokner til den men har benyttet seg av fritt skolevalg. Dette er en rett vi har og velges ofte på bakgrunn av at foreldrene ønsker mindre forhold. Rektor ønsker å formidle at dette ikke alltid er den enkleste løsning. På bakgrunn av hans erfaring med både liten og stor skole ønsker han å formidle at bilde er mye mer nyansert og man må ta flere aspekter med i vurderingen.
 
Info
 
6.       Forsterka skole. Rektor informerte noe omkring økonomien i å være forsterka skole.
 
Info
 
7.       Skoleskyss. Elever som har flyttet men fremdeles ønsker å gå på Rosseland har fått tilbud om å benytte seg av skoleruta som går i område mot at de kjøper mnd kort. Det kan bli endringer til høsten.
 
Info
 
8.       Ekstern skolevurdering. I uke 16 vil det komme to personer til skolen som skal foreta en ekstern skolevurdering. Enkelte elever og foreldre vil bli spurt om å stille til intervju. Resultatet blir en offentlig rapport. Nærmere info kommer.
 
Info
 
9.       Budsjett. Det er for lite penger i budsjettet til Rosseland skole til å kunne tilby elevene god nok undervisning. Det er for lite penger til å kunne tilby ekstra vanskeligstilte tilfredsstillende tilbud.
Trykket øker og kvaliteten går ned.
 
Info
 
 
 
 
2.
Vi diskuterer økonomien og kommer frem til at FAU ønsker å komme med tilbakemelding til politikerne ift økonomien og hvor lite ressurser vi har på Rosseland skole.
Våren 2013
Alle
3.
Leder og nestleder informerer om kommunestyremøte i desember 2012. Poengterte at det er viktig at FAU er representert. Til våren kommer en ny rapport som sier mye om skolestrukturen.  Vi vil bli invitert til møter og skal få komme med innspill i etterkant.
 
Våren 2013
Alle
4.
Foredragskveld? Sjekke ut aktuelle foredragsholdere. Tas opp på neste FAU møte.
12/3
Martha
 
 
Neste FAU møte blir 12/3 klokken 17.30. Hold av dato!
 
Viktig at vi prioriterer disse møtene J
Dersom man ikke kan stille må vara stille. Beskjed om fravær bør gis så tidlig som mulig.
 
 
 

 

Ingen kommentarer: